loading...

Om oss

1922 startas det anrika företaget av Elof Larsson från Fjärås, men då som ett lastbilsföretag.
När han märkte att det var många som var intresserade av att åka med på mjölkbilen mellan Fjärås och Kungsbacka startade han en passagerarlinje mellan orterna.
Lastbilsrörelsen blir ett separat företag 1954 då en av Elofs söner köper ut den del av företaget. Bussverksamheten ärvs av hans andra son, Karl-Erik Elofsson, som företaget fått sitt nuvarande namn av.
1989 drog sig Karl-Erik tillbaka och delade då upp företaget mellan sina barn.
Magnus och Fredrik Elofsson tog därmed hand om bussverksamheten.
1999 kom sedan den största expansionen i företagets historia; kontraktet på linjetrafiken i Kungsbacka med omnejd. 17 nya bussar behövde köpas in.
2007 vann företaget ytterligare en stor upphandling på skoltrafik och ytterligare 20 bussar köptes in. 
2009 vann man och förlängde därmed uppdraget att utföra linjetrafiken i Kungsbacka med omnejd.
2010 vann man återigen ett trafikanbud denna gången uppdraget att utföra stadstrafiken i Kungsbacka på uppdrag av Västtrafik. 4 st nya miljöbussar köptes in, drivs på biogas. I samband med att KE´s Bussar vann upphandlingen så byggde man även en ny verkstad, servicehall, ny toppmodern och miljövänlig tvättanläggning - detta innebär att vi tar hand om hela förloppet gällande underhåll och service på våra egna fordon, vi vet hela tiden vad som händer med andra ord. Det är en styrka hos oss som mindre företag.
2017 blir det klart att företaget kommer köra skoltrafiken i Kungsbacka kommun, 8-10 nya skolbussar kommer köpas in och avtalet börjar gälla i Augusti 2018.
2018 vinner företaget en upphandling om att få köra Göteborgs universitet samt Högskolan Väst på samtliga deras bussresor, avtalet börjar gälla i Mars 2018 och sträcker sig över max 4 år.
2018 vinner företaget åter igen Landsbygdstrafiken samt Stadstrafiken i Kungsbacka kommun, avtalen löper på 9 samt 10 år med start i Juni 2019. Detta innebär investeringar i ca 15 nya bussar samt ett antal nya elbussar under åren 2019-2020.

Helheten

  • Fullt utrustad verkstad
  • Servicehall
  • Tvätthall - toppmodern miljötvätt
Detta gör att vi utför mer eller mindre allt service och underhållsarbete.

Förare

Alla våra förare är utbildade i YKB och dessutom så är dem förare som kör linjetrafik även utbildade i förarcertifiering enligt Västtrafiks krav på service, kunskap.

Erfarenheten

Då företaget startades redan 1922 och hela tiden har utvecklats så törs vi säga att vi har den erfarenhet som behövs för alla våra uppdrag - ingenting är för stort.