Linjetrafik

Vi kör nästan all linjetrafik i Kungsbacka kommun (alla linjer utom fyra st).

Till höger hittar ni tidtabeller för respektive linje som vi på KE´S Bussar kör på uppdrag åt Västtrafik.

I bildspelet nedan ser du exempel på de fordon som vi kör med på linjetrafiken i kungsbacka.


Praktisk information:

Har du synpunkter på hur vi utför vår trafik?
- Ring oss på: 0300-54 08 52

Våra förare

Alla våra förare är certifierade i YKB enligt riktlinjer från transportstyrelsen.
Alla förare som kör vår trafik åt Västtrafik är dessutom certifierade enligt Västtrafiks förarcertifiering (kundbemötande, service och kunskap i biljettsystem)


Våra fordon

Vi genomför all service och i stort sett alla reparationer på våra egna fordon. Det i kombination med att vi har en egen toppmodern tvätthall och lackeringshall gör att vi har ett helhetsgrepp om våra fordon. Det är något som vi ser som en styrka.

Historia

1922 startas det anrika företaget av Elof Larsson från Fjärås, men då som ett lastbilsföretag.
När han märkte att det var många som var intresserade av att åka med på mjölkbilen mellan Fjärås och Kungsbacka startade han en passagerarlinje mellan orterna.
Lastbilsrörelsen blir ett separat företag 1954 då en av Elofs söner köper ut den del av företaget. Bussverksamheten ärvs av hans andra son, Karl-Erik Elofsson, som företaget fått sitt nuvarande namn av.

1989 drog sig Karl-Erik tillbaka och delade då upp företaget mellan sina barn. Magnus och Fredrik Elofsson tog därmed hand om bussverksamheten.

1999 kom sedan den största expansionen i företagets historia; kontraktet på linjetrafiken i Kungsbacka med omnejd. 17 nya bussar behövde köpas in.

2007 vann företaget ytterligare en stor upphandling på skoltrafik och ytterligare 20 bussar köptes in.

2009 vann man och förlängde därmed uppdraget att utföra linjetrafiken i Kungsbacka med omnejd.

2010 vann man återigen ett trafikanbud denna gången uppdraget att utföra stadstrafiken i Kungsbacka på uppdrag av Västtrafik. 4 st nya miljöbussar köptes in, drivs på biogas. I samband med att KE´s Bussar vann upphandlingen så byggde man även en ny verkstad, servicehall, ny toppmodern och miljövänlig tvättanläggning - detta innebär att vi tar hand om hela förloppet gällande underhåll och service på våra egna fordon, vi vet hela tiden vad som händer med andra ord. Det är en styrka hos oss som mindre företag.

2017 blir det klart att företaget kommer köra skoltrafiken i Kungsbacka kommun, 8-10 nya skolbussar kommer köpas in och avtalet börjar gälla i Augusti 2018.

2018 vinner företaget en upphandling om att få köra Göteborgs universitet samt Högskolan Väst på samtliga deras bussresor, avtalet börjar gälla i Mars 2018 och sträcker sig över max 4 år.

2018 vinner företaget åter igen Landsbygdstrafiken samt Stadstrafiken i Kungsbacka kommun, avtalen löper på 9 samt 10 år med start i Juni 2019. Detta innebär investeringar i ca 15 nya bussar samt ett antal nya elbussar under åren 2019-2020.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan om du har någon fråga som du önskar få besvarad. Vi återkommer så snabbt vi kan. Är det något viktigt kan du alltid försöka ringa, men skicka gärna en förfrågan ändå.

KE´S Bussar
Torpavägen 236
Fjärås,  SE-439 74

Postadress:

Box 47
SE-439 03 Fjärås


Org.nr: 556366-1940

Upphittarbod

Öppet 06:00 - 21:00 vardagar.

Adress: Torpavägen 236

439 74 Fjärås